Cortenstål til højbede svar

Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål og svar her.

Det har ikke den rigtige farve.

Når du modtager dit nye højbed er det ikke rustet endnu. Vi bruger nye korrosionstræge plader og ved levering, kan højbede i cortenstål stadig godt have en ret blank overflade, men i løbet af omkring et halvt år, vil stålet få det karakteristiske rødlige lag rust overalt.

cortenstål

Cortenstål holdbarhed

Stålpladerne egner sig særdeles godt til brug udendørs, hvor det udsættes for vind og vejr, og hvor de rustbestandige egenskaber sikrer en lang holdbarhed.

Vi giver 5 års garanti mod gennemtæring. Men dit højbed vil holde meget længere, fordi cortenstål har en speciel kemisk sammensætning af stålet, som får stålet til at danne et tyndt lag overfladerust. Det tynde lag overfladerust giver stålet to specielle egenskaber. Den ene giver det et særligt udseende med en flot dybrød rustfarve, og samtidig betyder det tynde rustlag, at stålet ikke ruster yderligere. Faktisk nedsætter det tynde lag af rust gennemtæring af stålet med op til 8 gange den tid, det tager normalt stål at gennemtære.

 

Hvorfor vælge rust højbed

Korrosionstræge plader bruges af mange til sider på blomsterkasser, kanter på bede, til skilte og som facadebeklædning. Cortenstål egner sig særdeles godt til brug udendørs, hvor det udsættes for vind og vejr, og hvor de rustbestandige egenskaber sikrer en lang holdbarhed.
Korrosionstrægt cortenstål foreskrives ofte af arkitekter, fordi det giver et helt særligt udtryk med sin rustrøde farve. Rustfarve passer også særdeles godt ind i naturen, da det er en natulig dannet farve.
Corten stål egner sig især godt til det kølige nordiske klima. Det er f.eks. brugt på kendte bygninger, som Bryggen i Vejle, Odense Universitet og Amager Bakke Skicenter og mange flere steder.

Corten højbed med espalier

Smitter rust farve af

Det korte svar er ja. Cortenstål kan afgive rustfarve til omgivelserne. Specielt de første par måneder mens rust overfladen dannes kan der være afsmitning. Der kan også løbe regnvand fra højbedet og ned på underlag der kan indeholde rustfarve. Du skal derfor tænke over hvor du placere højbedet især de første par måneder.

Rust højbede som produceres af AmorDesign