kapilaerkasse
Kapilærkasse

Kapilærkasse

Kapilærkasse indbygget hvordan

kapilærkasse

Her ses hvordan kapillærkasse indbygges i højbed på hjul.

En kapilærkasse kan også kaldes en selvvandingskasse, den sørger for vand til dine planter i op til 2 uger. Du kan læse her, hvordan du bruger den, hvad der kan plantes i den, og hvor du kan stille den.

Et selvvandingshøjbed eller et højbed med kapilærkasse, som den også kaldes, er en måde at udnytte den naturlige kapillærer effekt jord har, den sørger for at dine planter får vand og gødning i op til 1-2 uger. Kassen er lavet i flamingo med 3 rør, de fyldes med jord når man fylder jord i højbedet. Dermed kan der suges vand op til planterne der plantes i bedet.

Hvor kan et selvvandings højbed bruges?

Kapilærkassen er oprindeligt udviklet til brug i havestuer og i drivhuse, men fungerer også fint på altaner terrasser og andre steder man vil have planter.

 

Hvad kan der dyrkes i selvvandingskassen?

Der kan dyrkes de fleste ting, som tomater, agurker, grøntsager og krydderurter i en selvvandingskasse, men der kan sagtens dyrkes andre planter og blomster i kassen, hvis der er espalier på højbedet, kan klatreplanter også være velegnet. Kun fantasien sætter grænser.

Hvor tit skal du fylde vand på selvvandingskassen?

Afhængig af planternes størrelse og placering i forhold til solen, er det ikke ualmindeligt, at større planter kan klare sig ca. 1 uge med 1 påfyldning af kassen.

Skal du gøde?

Du opnår de bedste resultater, hvis du ved hver påfyldning hælder gødningsvand på beholderen. Du kan købe gødningsvand på flaske, som i blandes i vandet, eller du kan lave din egen flydende gødning ud af NPK-gødning.